Eric Bibb

Kommande visningar

Eric Bibb är ett av den internationella bluesvärldens största namn i dag och turnerar ständigt över hela jordklotet. Nu kommer han äntligen tillbaka till Västerbotten!

Eric Bibb, bosatt i Sverige men född och uppvuxen i New York, är med sina över fyrtio album och mer än femtio år på scenen, en av den internationella bluesvärldens största namn idag och han anses av många som en av världens främsta akustiska bluesgitarrister.

Han har turnerat världen runt i mer än tjugofem år och fått mängder av internationella priser och utmärkelser. Fortfarande lika aktuell är han 2024 nominerad till ännu en amerikansk Grammy i kategorin Best Traditional Blues Album för sitt senaste album RIDIN´.

Alltsedan uppväxten i 60-talets New York har Eric Bibb spelat och inspirerats av möten och samarbeten med mängder av erkända musiker och artister, allt från Bob Dylan till Van Morrison.

Det är nu över 20 år sedan Eric senast turnerade i Västerbottens inland och det är med stor glädje vi hälsar denne världsartist varmt välkommen tillbaka, tillsammans med sina medmusiker Christer Lyssarides gitarr, Lamine Cissokho kora och Ulrika Bibb sång.

Den här sidan använder cookies för att ge dig som användare bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta på webbplatsen ger du ditt godkännande till detta. Läs mer om vår integritetspolicy och cookies här.