Aida

Aida

lördag 10 oktober 2020, kl 19:00 - 22:30

Polarprisvinnaren Anna Netrebko är Aida i Verdis maffiga kärlekshistoria. Aida säsongstartar våra livesända operaföreställningar från Metropolitan Opera i New York.
Anna Netrebko fick årets Polarpris, och är dubbelt aktuell denna Met-säsong, med titelrollen i Aida och den kvinnliga huvudrollen i Nabucco.
Verdis odödliga opera får sin första nya iscensättning på Met på mer än tre decennier, i en ny version regisserad av Michael Mayer. Hans bländande vision av det forntida Egypten får liv med hjälp av snygga projektioner och iögonfallande animationer.
Sopranen Anna Netrebko och mezzosopranen Anita Rachvelishvili är ärkerivalerna Aida och Amneris. Tenoren Piotr Beczała är triangeldramats tredje part Radamès.
Denna grandiosa opera tar plats i ett episkt sammanhang, men är egentligen en intim kärlekshistoria. Aida utspelas i det forntida Egypten och är fylld med magnifika körpartier, komplexa ensemblestycken och utstuderade dansavsnitt, men släpper aldrig sina tre huvudpersoner ur sikte. Få operor kan matcha Aida vad gäller utforskandet av konflikten mellan personliga känslor och plikten mot samhället, och kanske inte någon annan opera är lika enhälligt uppskattad av publiken och kritikerna än idag.

Med arr: ABF MiL

Top