Kvinnan utan skugga

Kvinnan utan skugga

lördag 24 april 2021, kl 18:00 - 22:28

Vår svenska operastjärna Nina Stemme gör en av de stora rollerna i Richard Strauss visuella opera Kvinnan utan skugga. 24 april 2021 livesänder vi den från Met i New York till biografer i Sverige.
Yannick Nézet-Séguin dirigerar Herbert Wernickes sensationella iscensättning av Strauss opera om utomvärldslig kärlek. En opera som kräver en rollista med de allra bästa dramatiska rösterna.
Vi får se tenoren Klaus Florian Vogt och sopranen Elza van den Heever som den gudomlige kejsaren och kejsarinnan (kvinnan utan skugga). Barytonen Michael Volle och sopranen Nina Stemme är den jordbundne Barak och hans lidande hustru. Sopranen Evelyn Herlitzius är den onda sköterskan.
Det fjärde samarbetet mellan Richard Strauss och librettisten Hugo von Hofmannsthal var på många sätt deras mest ambitiösa. Denna skapelse om kärlek och äktenskap hade sin bakgrund i traumat efter första världskriget och det Habsburgska imperiets kollaps. Resultatet är unikt: en upphöjd fantasi som förhärligar familjelivets enkla nöjen och kärlek, framför mer exotiska illusioner om lyckan.

 

Med arr: ABF MiL

Top