Mobiltelefonorkestern

Kommande visningar

Om föreställningen

Drömmen om att spela i en symfoniorkester är på väg att bli verklighet! I denna extraordinära konsert deltar ett 30-tal ungdomar utan förkunskaper i en konsert med hjälp av sina mobiltelefoner. Se nya unga musiker ta plats på scen och framföra musik tillsammans med professionella musiker. 

Anders Lind, konstnärlig lektor vid Institutionen för estetiska ämnen på Umeå universitet har komponerat verket Inlandsvägen där ljud från Västerbotten är beståndsdelar i musiken. Varje stycke har ett eget tema där ljud från fågelbon, skotrar, knarrande hus, myggor och bäckar, forsar m.m. ingår. På scenen sitter professionella musiker tillsammans med ett 20-tal skolungdomar som använder sina mobiltelefoner och en speciellt framtagen applikation som musikinstrument.

– Mobiltelefonkonceptet jag arbetar med har stora potential, i synnerhet som ett nytt sätt att framföra flerstämmig elektronisk musik både för sig själv och i samklang med traditionella akustiska instrument. Lägger vi sedan till att människor med ringa musikaliska förkunskaper möjliggörs att medverka vid ett framförande, så vill jag påstå att konceptet redan nu är världsunikt i sitt slag, säger Anders Lind.

 

Anders Lind Klaviatur, synthar
Magdalena Meitzner, slagverk
Linus Mattsson, tuba
Mathias Björnstad, barytonsaxofon

Den här sidan använder cookies för att ge dig som användare bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta på webbplatsen ger du ditt godkännande till detta. Läs mer om vår integritetspolicy och cookies här.