Search
Close this search box.

Petra Nielsen – Ett Liv På Scenen

Petra Nielsen

Kommande Evenemang

Petra - ett liv på scenen

Petra Nielsen är skådespelerska, sångare och en av Sveriges genom tiderna största musikalartister. Hans Marklund är en av Sveriges mest hyllade och anlitade regissörer koreografer och manusförfattare. Petra och Hans har skrivit denna föreställning ihop. Det var Hans som gav Petra hennes första professionella jobb så när de nu efter alla dessa år jobbar de ihop igen kan man verkligen säga att cirkeln är sluten.

Petra slog igenom i ”Grease” på ChinaTeatern och efter det följde huvudrollerna på varandra i musikaler som ”Fame”, ”West Side Story”, ”Cabaret”, ”A Chorus Line”, ”Chicago”, ”Nine”, ”Garbo”, ”Zorba”, ”Familjen Addams” och ”Billy Elliot” m.fl.
På TV har vi kunna se Petra som civilpolisen Anna Holt i tre säsonger av Jan Guillo’s och Leif GW Perssons kriminaldrama och i en komediserie med Maria Lundqvist. Och på teater har vi sett henne i stora teaterroller, t.ex. ”Petra Von Kants Bittra Tårar”.

Petra har medverkat i Melodifestivalen med ”Tango Tango” och sjungit i Will Ferrell’s komedifilm ”The Story of Fire Saga”. Nu senast spelade Petra huvudrollen i Selma Lagerlöf’s ”Antikrists Mirakler” på Västmanlands Teater.

Petra hade huvudrollen Roxie i musikalen ”Chicago” som spelade i Göteborg och Stockholm och hon gjorde även den rollen i uppsättningen av ”Chicago” på London’s West End. När hon slutligen gjorde samma roll på Broadway blev hon en av endast tre svenskar som gjort en huvudroll på en Broadwayscen.

Petra är en mångsidig, passionerad och explosiv artist med en skärpa och närhet som alltid attraherat en publik. Och med en så brokig och spektakulär karriär så har hon mycket att berätta.

Och det tänker hon göra i sin One-Woman-Show: PETRA – ett liv på scenen.

Vi får följa med Petra genom karriären, in bakom kulisserna på teatern, höra historier hon inte berättat förut. Det blir mycket humor och kärlek till konsten, det blir sång och det blir dans och ni får se sidor av Petra ni inte kände till.

En sprakande karriär med både framgång och felsteg.

”Det här är nog det svåraste jag gjort”, säger Petra. ”Nu kan jag inte gömma mig bakom en roll. En karaktär. Nu ska jag vara jag. En spännande utmaning, men väldigt väldigt roligt också. Det här är min historia.”

Hans Marklund har regisserat och koreograferat. Manuset har Petra och Hans skrivit tillsammans. Hans Marklund är en av Sveriges bredaste och mest anlitade regissörer, manusförfattare och koreografer. Han har genom åren arbetat med de allra största artisterna vi har i Sverige. Bland mycket annat har han regisserat, skrivit och koreograferat shower och musikaler på Oscarsteatern, Göta Lejon och Börsen. På den sistnämnda scenen regisserade han under tretton säsonger den legendariska showen ”R.E.A.”.

Hans har även jobbat som regissör för Melodifestivalen och Allsång på Skansen. Samt regisserat talteateruppsättningar för flera av Sveriges tyngsta institutioner, bl.a. Uppsala Stadsteater och Stockholms Stadsteater. Just nu är han aktuell med föreställningen OlofOlof på Uppsala Stadsteater, en föreställning som han också skrivit ihop med Anders Lundin.

Petra Nielsen

Petra Nielsen & Hans Marklund

Producent

Daniel Sjöberg

Den här sidan använder cookies för att ge dig som användare bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta på webbplatsen ger du ditt godkännande till detta. Läs mer om vår integritetspolicy och cookies här.